Sök:

Sökresultat:

262 Uppsatser om Balanserat bestćnd - Sida 1 av 18

Balanserat styrkort - ingen förÀndring!: en fallstudie om upplevelsen av implementering av balanserat styrkort i enheten för Àldreboende, LuleÄ kommun

70 procent av alla implementeringar av balanserat styrkort misslyckas. Vi har i denna studie undersökt problematiken kring balanserat styrkort samt om införandet av balanserat styrkort inneburit nÄgra förÀndringar för medarbetarna pÄ den operativa nivÄn. LuleÄ kommun införde Är 2001 balanserat styrkort i hela organisationen. Vi har valt att avgrÀnsa studien till en förvaltning i kommunen nÀmligen socialförvaltningen. Genom intervjuer med aktörer frÄn olika enheter pÄ socialförvaltningen har vi gjort en djupgÄende fallstudie.

Balanserat styrkort - ingen förÀndring!: en fallstudie om upplevelsen av implementering av balanserat styrkort i enheten för Àldreboende, LuleÄ kommun

70 procent av alla implementeringar av balanserat styrkort misslyckas. Vi har i denna studie undersökt problematiken kring balanserat styrkort samt om införandet av balanserat styrkort inneburit nÄgra förÀndringar för medarbetarna pÄ den operativa nivÄn. LuleÄ kommun införde Är 2001 balanserat styrkort i hela organisationen. Vi har valt att avgrÀnsa studien till en förvaltning i kommunen nÀmligen socialförvaltningen. Genom intervjuer med aktörer frÄn olika enheter pÄ socialförvaltningen har vi gjort en djupgÄende fallstudie.

Verksamhetsstyrning i ett vĂ€xande familjeföretag : Är balanserat styrkort lösningen?

Verksamheten Àr i behov av en mer balanserad styrning jÀmfört med nulÀget i form av ett bantat balanserat styrkort, med fokus pÄ enbart ett till tre mÄtt per perspektiv. Detta dÄ ett fullvÀrdigt styrkort kommer att ta för mycket tid i ansprÄk frÄn ledningsgruppen, som bör lÀgga sin fokus pÄ att bygga marknad, ta hand om den vÀxande organisationen och arbetet med certifiering enligt ISO 17020. Ett vÀl avvÀgt balanserat styrkort bör dock kunna anvÀndas som hjÀlp i det strategiska utvecklingsarbetet liksom i den löpande styrningen..

Styra med budget eller balanserat styrkort?

Uppsatsen handlar om vad som Àr avgörande till varför företag vÀljer att styra med budget eller balanserat styrkort. Den behandlar respektive metod och tar bland annat upp fördelar och nackdelar samt anledningar till byte av styrsystem..

Ny struktur för styrning : Att skapa ett balanserat styrkort för en kommunal verksamhet

Syfte Vi ska arbeta fram ett balanserat styrkort för Ronneby Kommuns kommunledningskontor med nÀringslivsinriktning. Vidare vill vi beskriva vÄra erfarenheter av denna process som vi sjÀlva deltar i. Metod Detta Àr ett projektarbete som bygger pÄ ett arbete med en projektgrupp, en inre grupp samt intervjuer med berörda personer inom nÀringslivet i Ronneby kommun. Dessutom har en webbenkÀt och en ?tycka till dag? genomförts för att komplettera arbetet.

Balanserad styrning med balanserat styrkort? En studie av ekonomistyrningen pÄ Swedbank

Syftet Àr att beskriva och analysera hur Swedbanks ekonomistyrning pÄ region- och lokalkontorsnivÄ Àr utformad, med tyngdpunkt pÄ balanserat styrkort och budget. Vi anvÀnder en kvalitativ strategi med abduktiv ansats och semi-strukturerade intervjuer. Genom att anvÀnda ett ramverk för strategiimplementering och modeller för balanserat styrkort, budgetering, belöningssystem och organisationsstruktur analyseras vÄrt empiriska material. Empirin bygger pÄ dokumenterad information om Swedbank samt resultat frÄn ett flertal intervjuer. Slutsatser:Swedbank anvÀnder sig av balanserat styrkort i kombination med budget.

Ny struktur för styrning - Att skapa ett balanserat styrkort för en kommunal verksamhet

Syfte Vi ska arbeta fram ett balanserat styrkort för Ronneby Kommuns kommunledningskontor med nÀringslivsinriktning. Vidare vill vi beskriva vÄra erfarenheter av denna process som vi sjÀlva deltar i. Metod Detta Àr ett projektarbete som bygger pÄ ett arbete med en projektgrupp, en inre grupp samt intervjuer med berörda personer inom nÀringslivet i Ronneby kommun. Dessutom har en webbenkÀt och en ?tycka till dag? genomförts för att komplettera arbetet. Berörda personer har valts ut för att fÄ fram relevanta fakta och synpunkter om vad som Àr viktigt för ett vÀl fungerande nÀringsliv. Slutsats Arbetet har resulterat i ett balanserat styrkort för Ronneby Kommuns kommunledningskontor med nÀringslivsinriktning.

Ett anvÀndbart IT-stöd för balanserat styrkort i ett vÄrdbolag - problem och möjligheter

Bakgrund:Balanserat styrkort Àr ett av de mest populÀra prestationsmÀtnings-verktygen för att förbÀttra och styra organisationer. Förutom de ekonomiska strategimÄlen finns ett vÀrde att identifiera sina ogripbara,tysta vÀrden ? humankapital, kundrelationer, varumÀrken, inno-vationskapital och företagskultur.Utbudet av mjukvara för IT-stöd för balanserat styrkort Àr idag stort men vilka faktorer bör finnas med i ett IT-stött balanserat styrkort för att ge organisationer den helhetssyn och flexibilitet som krÀvs?Syfte:Att identifiera de faktorer som bör finnas med i ett anvÀndbart IT-stöd för balanserat styrkort efter de förutsÀttningar och önskemÄl som finns i vÄrdbolag.Metod:UtifrÄn systemsynsÀttets tankesÀtt att helheter alltid avviker frÄn summan av dess delar har en explorativ fallstudie genomförts ge-nom att studera befintligt system och genom intervjuer med anvÀndare.Slutsats:De viktigaste funktionerna i ett IT-stöd för balanserat styrkort bör fokusera pÄ att tydliggöra strategier och samband i organisationen, det bör innehÄlla verktyg för kommunikation, dokumentation av gemensamma synsÀtt och mÄl och mÀtningar och det bör stödja ut-veckling av styrkort. För att kunna genomföra ett framgÄngsrikt styrkortsarbete Àr IT-stödet bara en faktor av mÄnga. Andra faktorer Àr minst lika viktiga för att skapa ett verkningsfullt styrkort..

Verksamhetsstyrning i familjeÀgda företag

Syftet med vÄr uppsats Àr att undersöka och analysera förutsÀttningarna för en anvÀndning av balanserat styrkort i medelstora familjeÀgda företag. Vi har valt en deduktiv ansats för vÄrt uppsatsskrivande. Vi kommer att utföra en fallstudie för att beskriva fallföretagets nuvarande situation. En kvalitativ informationsinsamling i form av intervjuer och diskussioner med fallföretaget kommer att genomföras. Teoriavsnitten bestÄr av redogörelser för styrkortsmetodiken samt ett kapitel som behandlar övergripande drag hos familjeÀgda företag.

Att skapa motivation: en fallstudie om hur ledningen i LKAB anvÀnder Balanserat styrkort och belöningssystem

Allt fler företag inser hur viktiga medarbetarna Àr för att företaget ska nÄ framgÄng. Motivation och engagemang hos medarbetarna Àr viktiga egenskaper för en ökad effektivitet och mÄlöverensstÀmmelse. Det Àr ledningens uppgift att skapa förutsÀttningar för detta och till deras hjÀlp finns ett flertal styrverktyg. I denna uppsats har vi fördjupat förstÄelsen för hur LKAB anvÀnder Balanserat styrkort och belöningssystem samt vilken pÄverkan detta kan ha pÄ medarbetarnas motivation. I studien har vi kommit fram till att det speciellt i belöningssystemet kan vara svÄrt för medarbetarna att se orsak-verkan samband mellan prestation och belöning.

Balanserat Styrkort : Vad skulle det kunna tillföra verksamhetstyrningen i smÄ och medelstora företag?

Sammanfattning Titel: Balanserat styrkort ? vad skulle det kunna tillföra verksamhetsstyrningen i smÄ och medelstora företag? NivÄ: Kandidatuppsats Författare: Johan Björk                    Tommy Granath Handledare: Stig Sörling och Tomas KÀllquist Datum: 2014 - Maj  Problem: Tidigare forskning tyder pÄ att verksamhetsstyrningen i smÄ och medelstora företag kan behöva kompletteras och att ett balanserat styrkort skulle kunna vara ett lÀmpligt verktyg för detta. Trots det anvÀnds inte ett balanserat styrkort i nÄgon större utstrÀckning i smÄ och medelstora företag vilket medfört att flertalet forskare efterlyst mer forskning kring hur ett balanserat styrkort skulle kunna pÄverka verksamhetsstyrningen i smÄ och medelstora företag. Syfte: Syftet med studien Àr att belysa vad ett balanserat styrkort skulle kunna tillföra verksamhetsstyrningen i smÄ och medelstora företag. Metod: Studien har genomförts med en hermeneutisk forskningsansats. En kvalitativ ansats har anvÀnts dÀr data samlats in genom fjorton semistrukturerade intervjuer med respondenter som representerar olika företag. Dessa har sedan analyserats inom ramen för tre stycken teoretiskt framarbetade teman. Bidrag: Studien belyser att ett balanserat styrkort skulle kunna tillföra verksamhetsstyrningen i smÄ och medelstora företag följande aspekter: helhetsbild ur fyra perspektiv, kontroll över viktiga faktorer, som verktyg för strategi implementering, komplettera budgetarbetet samt ge underlag för vÀlgrundade beslut. Förslag till fortsatt forskning: Vi har genom vÄr studie tagit fram tvÄ förslag pÄ vidare studier:-       Det vore intressant med en studie som studerar vilka specifika karaktÀrsdrag ledare i smÄ och medelstora företag anser att de karakteriseras av för att med den utgÄngspunkten resonera kring vad ett balanserat styrkort kan tillföra verksamhetsstyrningen i smÄ och medelstora företag.-       NÀsta studie som vore intressant Àr en studie som fokuserar pÄ hur generation tre av ett balanserat styrkort skulle kunna anpassas för att stÀmma överens med de för smÄ och medelstora företag specifika karaktÀrsdragen. Nyckelord: SMEs, balanserat styrkort, verksamhetsstyrning, prestationsmÀtning.

Balanserat styrkort : En kvalitativ fallstudie om att utveckla ett balanserat styrkort till Individ och familjeomsorg pÄ RosengÄrd, Malmö

Denna uppsats handlar om att utveckla ett balanserat styrkort till Individ och familjeomsorgen pÄ RosengÄrd i Malmö. Individ och familjeomsorgen Àr en del av Socialförvaltningen. Det balanserade styrkortet Àr frÄn början utvecklat för den privata sektorn, men har pÄ senare tid börjat anvÀndas i den offentliga sektorn. Vi har anvÀnt oss av den institutionella teorin och den strategiska teorin.Syftet med uppsatsen Àr att se om ett balanserat styrkort kan fungera som ett kompletterande styrverktyg till budgeten och pÄ detta sÀtt bidra till en mer effektiv verksamhet. Som metod har vi anvÀnt oss av en kvalitativ fallstudie.

Balanserat styrkort. En kvalitativ fallstudie om att utveckla ett balanserat styrkort till Individ och familjeomsorg pÄ RosengÄrd, Malmö

Denna uppsats handlar om att utveckla ett balanserat styrkort till Individ och familjeomsorgen pÄ RosengÄrd i Malmö. Individ och familjeomsorgen Àr en del av Socialförvaltningen. Det balanserade styrkortet Àr frÄn början utvecklat för den privata sektorn, men har pÄ senare tid börjat anvÀndas i den offentliga sektorn. Vi har anvÀnt oss av den institutionella teorin och den strategiska teorin. Syftet med uppsatsen Àr att se om ett balanserat styrkort kan fungera som ett kompletterande styrverktyg till budgeten och pÄ detta sÀtt bidra till en mer effektiv verksamhet. Som metod har vi anvÀnt oss av en kvalitativ fallstudie.

Kommunikationens roll vid implementering av Balanserat Styrkort : En studie om förbÀttrad kommunikation vid implementeringen

Abstrakt Titel: Kommunikationens roll vid implementering av Balanserat Styrkort -En studie om förbÀttrad kommunikation vid implementeringen Författare: Cecilia Dorbell, Emelie Carlsson och Lotta Norrena Handledare: Katrin Franander Institution: Institutionen för Industriell ekonomi, Blekinge Tekniska Högskola Kurs: Kandidatarbete i Företagsekonomi, 15 högskolepoÀng Syfte: Den hÀr studien syftar till att förbÀttra samt ge en större förstÄelse för kommunikationen vid implementeringen av balanserade styrkort. Metod: Vi har genomfört en kvalitativ studie och undersökningen baseras pÄ intervjuer gjorda bland fyra kommunala bolag i Sverige. Slutsatser: Studien leder fram till att ett samband identifieras mellan kommunikation, motivation och mÄluppfyllelse, samt mellan kommunikation, kultur och lÀrande. Detta samband kan anvÀndas för att förstÄ och förbÀttra kommunikationen vid implementering av balanserat styrkort. .

Implementeringen av balanserade styrkort ? med avseende pÄ information, dialog och delaktighet

Syfte: Att studera och analysera hur implementeringen av balanserat styrkort gÄr till i tvÄ verksamheter med avseende pÄ information, dialog och delaktighet. Metod: Vi har anvÀnt oss av semistandardiserade personliga intervjuer pÄ lednings-, facklig och individnivÄ, i tvÄ tillverkande företag. Det material som vi erhÄllit ligger till grund för vÄr analys och vÄra slutsatser som vi har arbetat med utifrÄn vÄr problemdiskussion. Slutsatser: I de tvÄ tillverkande företagen vi studerade lades ingen vikt vid delaktigheten hos de anstÀllda vid införandet av balanserat styrkort. Bristen pÄ delaktighet skapade dÄlig eller ingen acceptans till förÀndringen.

1 NĂ€sta sida ->